tiistai 31. tammikuuta 2017

Mistä kaikki lähti?

Moikka!

Nyt on viimenen kokonainen viikko Suomessa käynnissä ja tunnelmat on vähän kai sen mukaset. Yleisesti ihan rauhallinen olo, koska periaatteessa en oikein tajua tätä koko hommaa, mutta välillä öisin herään tyyliin paniikissa, et mitä oikein teen?? Mut sit toisaalta kun aattelen että toinen vaihtoehto ois jäädä tänne, niin paniikki muuttuu aika nopeesti innostukseksi.

Mutta ehottomasti jännitän. Päivä päivältä enemmän ja se ei auta yhtään että mulla on kyllä aivan liikaa aikaa ja aivan liian vähän tehtävää enää käsissä
ja tapana ajatella ihan liikaa. Eikä auta kyllä sekään että puhelin (ja melkein konekin) petti mut viimehetkellä ja piti hankkia uus. Ylipäänsä musta tuntuu kuitenki, että oon valmistautunu reissuun niin hyvin ku vaan etukäteen voi valmistautua. Enää täytyy vaan hengitellä nää jäljellä olevat 9 päivää ja nauttia kodista. Sitten vaan positiivinen asenne mukaan ja matkalle.


Ajattelin kuitenkin nyt kuluttaa aikaa kertomalla tänne bloginkin puolelle, että mistä tää kaikki lähti ja miks just vapaaehtoistöihin halusin lähteä!


Okei, eli oon tienny jo suurinpiirtein ala-asteelta asti että pidän lukion jälkeen välivuoden (tai useammanki, ei voi tietää) ja että vietän sen matkustellen. Lisäksi mua on aina kiehtonu "kaukomaat" eli mitä kauempana ja mitä erilaisempaa, sitä parempi. Niinpä yläasteelta asti melkein lukion loppuun pohdiskelin erilaisia tapoja lähteä ulkomaille ja mielessä kävi kaikki au pair hommista reppureissaukseen, mutta sitten kuulin mahdollisuudesta lähteä tekemään vapaaehtoistöitä ulkomaille ja sillon klikkas! Siinä yhdisty jotenki kaikki tähän elämäntilanteeseen kattoen. Ehkä saan jopa ideoita omiin tulevaisuuden suunnitelmiin! Ja saan auttaa. Vaikka avun määrä ei oliskaan mullistava, se, että saa helpotettua jonkun taakkaa, kun itse on tehnyt jotain, merkitsee mulle. Siinäkin yksi syy miksi just vapaaehtoistöitä.

Mutta miksi sitten just Ghana? Well, ensinnäkin näin kun alkuvuodesta päätin lähteä (yleensä ihmisiä lähtee syksyn lähdöissä enemmän), vaihtoehtoja oli vähän vähemmän kuin normaalisti, mutta tiesin kuitenki että Afrikkaan haluan lähteä ja Ghana sieltä sitten jotenkin Ugandan ja Kenian välistä nousi ykkösvaihtoehdoksi.. Okei, myönnetään, yks vaikuttava tekijä sen kehutun turvallisuuden (olkaa hyvä äiti ja iskä) lisäksi oli se, että mua kiehto hirveesti mennä Azonton (in short: tanssi ja musiikki genre Ghanasta) synnyinmaille. Tykkään nimittäin molemmista, tanssista ja musiikista, ihan hirveesti. Ja kun tanssi on tosi lähellä mun sydäntä niin why not? 😎

Tässä vielä tarkemmin Kumasin (kaupunki johon sijoitun) sijainti Ghanan kartalla.

Lopuksi annan shoutoutin Maailmanvaihto ry:lle (www.maailmanvaihto.fi), eli järjestölle, minkä kautta lähden töihin. Fiilikset on hyvät ja luottavaiset sen suhteen. Kiitos avusta ja tuesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti