keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

School and work, work and school


Marieken herätyskello soi ekan kerran 6.10, sitte 6.20, sitte mun herätyskellon kanssa yhtäaikaa 6.30. Lopulta noustaan sängystä siinä 6.45-6.50 vaikka seittemältä ois hyvä lähtee jo käveleen. Ei kyllä melkein koskaan ihan siihen keretä mutta siinä vähän jälkeen seittemän tepastellaan jo tuttuja reittejä meiän "omien" lasten luo. Mää jään vähän aikasemmin matkalla ja meen hakeen lapset kotoa ja kävelen pysäkille niitten kanssa. Bussia ootellaan yleensä 15min-1h riippuen vähän kaikesta. Bussimatka kestää taas lähemmäs 1h ja siellä meiän tehtäväksi on muodostunu suurimmaksi osaksi pienimpien sylissä pitäminen (bussissa ei oo yksinkertaisesti riittävästi paikkoja kaikille) ja kattominen että kaikki istuu ja ettei ne oo oo muutenkaan missään vaarallisissa paikoissa, sillä kaikki opettajat ei siellä bussissa siitä näytä aina jaksavan välittää. Mielentiloista riippuen.
Mun lapset pysäkillä

Takas koululla katotaan että lapset päätyy kouluun ja sitten syödään yleensä aamupala ja päivän aikana meillä on sit 1-3 oppituntia jotka pidetään. Mää opetan creative artsia, Marieke opettaa saksaa ja Lili ranskaa. Yks päivä viikosta meillä on lesson free. Mulla se on perjantai 😎.





Lasten koulupäivä kestää karkeesti 8-15 joka päivä ja sen aikana niillä on 7 vaihtelevan pitusta oppituntia ja yksi pitkä break (10.15-10.35) ja tunnin mittainen lunch klo 12.30. Keskiviikkosin heti aamusta koko koululla on "worship" tuokio ja useimmiten myös lounaan jälkeen koulun loppuun asti luokilla 3-6 on cadet(?), joka siis tarkottaa lähinnä marssimisen harjoittelua tulevaisuutta varten, koska oon ymmärtäny, että täällä miesten sekä naisten on suoritettava vuoden mittainen asevelvollisuus. Perjantai on kans normaalista poikkeava päivä siten, että silloin koulu saattaa loppua vähän aikasemmin, koska lounaan jälkeen ei oo normaaleja tunteja vaan "Quizzes & Games". Yhtenä päivänä pelattiin esim. futista 😊. 
Koulussa on melkein poikkeuksetta ruokana rice and pepper stew ja raha tätä ruokaa varten kerätään joka päivä aamulla koulubussissa, mikä tarkottaa siis sitä että yks mun tehtävistä lapsien haun yhteydessä on myös kerätä heiltä canteen-raha. Ja ainiin, koulussa pidetään koulupukuja.





Creative Arts

Tavallaan oon onnellinen että sain pidettäväksi just tän aineen, koska taiteet on lähellä mun sydäntä ja koska creative arts on aika laaja käsite, joten voin aika vapaasti tehä mun tunneista omannäkösiä. Mutta jo tässä vaiheessa oon toisaalta törmänny jo hienosiin ahistuksiin ku on liikaakin valinnanvaraa. Tai että ei oo mitään yksinkertasta raamia, niinku kielissä vaikka on helppo ottaa esim värit, kuukaudet jne. ja opettaa niitä.
      Käytinki sitte yhen iltapäivän vaan ihan siihen että yritin keksiä kaikkea mahollista erilaista tekemistä ja myös jotain teoreettisempaa. Keksinki jotain: kaikkien kuvisjuttujen lisäksi haluaisin myös tanssia lasten kanssa ja mahdollisesti tehä myös jotain draamajuttuja sekä suurellä EHKÄllä opettaa jotain perusjuttuja valokuvauksesta, tai pikemminki kuvien ottamisesta kameralla 😃. Silleen projektiluontosesti. Siihen tarvin tosin enemmän aikaa ja sitä pitää vielä pohtia sillä tällä hetkellä uskaltaisin ehkä yhden luokan kanssa sitä kokeilla. Jotain musiikillista ois kans hirveen kiva puuhailla mutta koululla on ainoastaan yksi rumpu. Sama materiaalien puute on tullu myös vastaan kuviksen kanssa, nii on ollu vähän hankalampi keksiä tekemisiä tunneille.
         Tähän mennessä oon lähinnä vaan piirrelly eri juttuja. Verbejä, tunteita, mallista ja sen sellaista. Yritän olla luova 😃.

Marieke & Samuela
Lili & toinen Isaaceista

Koulun loppuessa noin kolmelta lapset pakataan koulubussiin ja siinä sitten liikkuvassa saunassa hikoillaan lasten kanssa ku vesiputoukset kunnes oma pysäkki tulee ja sit aina kaks meistä kolmesta on viemässä lapset kotiinsa ja kävelemässä sieltä omaan kotiin. Tämä siksi, että kotiinpaluubussi on aina kaikista hankalin, kaaoottisin ja väsyttävin ja myös siks, ettei meitä tarvita enempää ku kaks siihen hommaan. Meillä on vuoropäivät: tänään oli Lilin ja Marieken päivä, eli mulla oli vapaata, jee! Huomenna ja ylihuomenna on taas mun vuoro.



Koulun aulaa, päässä näkyy pari luokkahuonetta
Yks luokkahuoneista
Huone joka joskus oli kuulemma kirjasto, mutta nyt siellä on pari kertaa pidetty worshipia
Vanhojen vapaaehtosten kättenjälkiä ruokalan ovella
Ruokala
Koulun sisäänkäynnin toisella puolella oleva world map
Ja tämä maailmankarttaa vastapäätä

Sitte meiän työpäivä onki ohi ja loppuilta on vapaata! Harvoin kuitenki jaksetaan mitään ihmeellistä tehä, sillä joka päivä on omalla tavallaan väsyttävä. Toissapäivänä jaksettiin jopa käydä 700m päässä olevassa Koraf Mallissa jos sieltä ois löytyny kenkiä mulle, mutta ei löytyny (damn ku ois tosi tarve). Normaalisti siis sit kuunnellaan musiikkia, kirjotetaan päiväkirjaa tms, luetaan, jutellaan, suunnitellaan tekemistä tuleville viikonlopuille ja mahdollisille lomille ja nyt viimeaikoina ollaan katottu myös Greyn anatomiaa, ku edellinen vapaaehtonen oli jättäny tänne melkein kaikki kaudet!!

Koulu & koulun piha

Okei, latasin tänne lopuksi nyt vielä ekan pikkuvideon, minkä otin puhelimella tänä aamuna worshipista, en tiiä toimiiko ja kuinka surkea laatu tuossa on (näyttää aika pahalta ainaki tässä, en nimittäin ite pysty sitä vielä kattomaan), mutta let's see, pahoittelut jos ei saa mitään selvää..😐

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti