keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Apinoita liikekannalla

Blogi! Long time.
Nyt on reissut tehty ja uudella energialla takas töissä! Projektissa olleet ongelmatkin ehdittiin selvittää ennen matkalle lähtöä, mikä helpotti oloa huomattavasti lomalla ja nyt tuntuu myös hyvältä ja erilaiseltaki olla taas kotona. Kaikki vaan tarvitsi lomaa ja se tuli kyllä ihan täydelliseen saumaan.

Tässä postauksessa aion kuitenki kertoa meiän 8.-9.4 viikonloppumatkasta Boabeng-Fiema Monkey Sanctuaryyn, koska tää paikka on kyllä oman postauksensa arvoinen! Se reissu oli myös mun ja Marieken eka matka pois Kumasista koko meiän täällä olon aikana.

Boabeng-Fiema Monkey Sanctuary on siis nimensä mukaisesti paikka missä suojellaan kahta eri lajia apinoita: Mona ja Black&White Colobus. Se ite paikka koostu pienestä kylästä, isosta koskemattomasta metästä ja sit siellä metsän toisella puolella olevasta guest housesta, joka oli pretty much keskellä ei mitään. Heti ku sinne pääsi, sai vaan huokasta ihastuksesta, koska kaikki se vihreys, ilman puhtaus kaikista maailman päästöistä ja saasteista ja hiljaisuus ja koko ympäristö, kun ihmiset vaan näytti elävän siellä rauhassa yhteiseloa niiden apinoiden ja muiden eläimien kanssa. Molemminpuolista kunnioitusta.

Meiän guest house




Lauantaina siis sinne saavuttiin ja nähtiin heti illalla apinoita kylän katoilla ja metsän reunoilla ja just ennen nukkumaanmenoa yks (!iso!) skorppiooniki yllätti meidät meidän huoneessa 😃. Pikku paniikin jälkeen saatiin apua sen diilaamisen kanssa, vaikka meiän mielessä ei kyllä ollu sen tappaminen 😡.
Sunnuntaina meillä oli opastettu kierros siellä metsässä ihan superkivan ja motivoituneen oppaan kanssa.





Kylä


Mona monkeys

Oli palmusunnuntai, nii kyläläiset marssi palmunlehtiä heilutellen ja laulaen ja rummuttaen kirkkoon


3 apinaa, istui aidalla..


Monat oli niin ilmeikkäitä..


.. ja ihmisläheisiä


Oon pistäny merkille että täällä tyypit ottaa oikeesti vielä enemmän selfieitä ku kotona.. 😃




Spottaa Black&White Colobus. Ne ei tuu ihmisten lähelle ollenkaan, koska niitten ravintoon kuuluu lehdet yms, kun taas Mona-apinoiden ruokavalioon kuuluu melkein kaikki mitä ihmisetki syö, joten siks kyläläiset ja apinat jakaakin ruokansa.


Trio ficuspuujutskan eessä koska oppaamme välttämättä halus 😃

Metsässä oli myös apinoiden hautausmaa, jonne edelleen haudataan kaikki kuolleet apinat (jotka tuolla siis kuolee ihan pelkästään luonnollisista syistä). Kylässä on myös nk. monkey priest, jonka tehtäviin kuuluu mm. apinoiden kunnollinen hautaus arkkuineen päivineen. Sitten kun kylän monkey priest kuolee, hän haudataan myös apinoiden ja edellisten monkey priestien kanssa tuonne hautausmaalle.

Joo. Jos kukaan on koskaan menossa Ghanaan ja on kiinnostunu tällasista jutuista, voin suositella lämpimästi. Tuolla eläimiä oikeesti kunnioitettiin 😊.

Seuraavissa kahdessa postauksessa aion kertoa meiän kokemusrikkaasta reilu 2 viikon lomasta! Kera monien kuvien 🙈.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti