perjantai 5. toukokuuta 2017

Matkatarinoita part 1: Rannikko

Alunperin kerroin, että meidän loma tulee kestämään 3 viikkoa ja että suunnitelmissa on varmasti mennä ainakin rannikolle ja Togoon. Noh, loma ei ollukkaan kun vähän reilu 2 viikon mittanen ja ei päästy käymään Togossa, koska mun ja  Marieken passit oli edelleen jossain viisuminpidennys asioitten takia. Mutta ei se mitään, I had the time of my life!
Mistä oli meiän eka lomaviikko tehty?

Merestä, auringosta ja hiekasta
Kavereista, uusista tuttavuuksista ja naurusta
Ahtaista ja epämukavista trotromatkoista
Musiikista, tanssista ja hyvästä ruoasta
Varkaista ja painavista repuista
Spontaaniudesta, tähtitaivaista ja
elämästä nauttimisesta onnellisempana ku koskaan.

First stop: Kokrobite (ranta, Accrasta jonku 40min päässä) 14.-17.4




Ekaks lähettiin siis pääsiäiseksi Kokrobitelle meidän Kumasi-vapaaehtosporukalla (7) juhlimaan yhen meistä synttäreitä ja olihan meillä hauskaa. Tavattiin uusia ihmisiä, nautittiin toistemme seurasta, ruoista, juomista, rannasta ja rennosta ilmapiiristä vaikka turistimäärä tuliki eka vähän yllätyksenä.












Second stop: Cape Coast (kaupunki, varmaan yks turistisimmista paikoista Ghanassa) 17.-19.4




Seuraavaksi oli vuorossa kaunis Cape Coast, joka heti kun sinne saavuttiin maanantai-iltana, koetteli meitä ihan urakalla.
Long story (kind of) short: ensin nähtiin kun jonku laukku varastettiin, sitte pimeän jo tultua mun puhelin meinattiin varastaa kädestä, mutta sain siitä otteen, mutta Lili ei ollu niin onnekas ja sen puhelin vietiin ja sen jälkeen oli täys kaaos. Marieken kanssa hukattiin Lili sen lähettyä juokseen varkaan perään ja siellä molemmat kierrettiin ympyrää meiän yöpaikalla, rannalla ja kadulla, kunnes joku tuli kysymään meiltä että onko tämä puhelin teiän kaverin ja sekavan keskustelun ja epäilyjen jälkeen saatiin Lilin puhelin takas ja lopulta löydettiin myös Lili. Loppu hyvin kaikki hyvin. Tai nii ainaki luultiin. Mentiin sit huojentuneina, ilosina ja extravarovaisina (jätettiin tavarat piiloon lukittuun dormitoryyn) meiän yöpaikan baariin, koska aateltiin että nyt ollaan parit ansaittu. No, kun sitte lähettiin nukkumaan, löydetään koko meiän dormitoryn tytöt pihalta ja meille kerrotaan että juu, joku mies tuli katosta läpi veitsen kanssa meiän dormitoryyn, jonne oltiin just jätetty meidän puhelimet ja rahat, ettei niitä vietäis. Juostiin sinne sit sisälle ja onneks mitään ei ollu viety. Varas oli päässy karkuun, joten luonnollisesti aateltiin että ei se nyt enää yritä kun vartijat oltiin hälytetty jne ja alettiin nukkua. Sitte herään siihen ku joku nostaa sääskiverkkoa mun jalkopäässä ja älähän vaan jotain ja se kiipeää takas ulos siitä katon reiästä. Vartijat ei ehtiny sillonkaan saada sitä kiinni, mutta kolmas kerta toden sanoo ku se taas vähän ajan päästä tuli takas (???). Loppu yö meniki sit vainoharhaillessa puoli horroksessa puoliks ulkona ja puoliks yhen hengen sängyssä kahen muun ihmisen kanssa toisten täydessä dormitoryssa. Mut hei, kokemuksia!






Cape Coast Castle, eli paikka jossa aikoinaan pidettiin orjia jotka sitten lähetettiin Eurooppaan ja Amerikkaan







Third stop: Busua & Butre (Pienet vierekkäiset ja hiljaiset kylät uskomattomilla rannoilla) 19.-22.4




Busua oli paikka missä sai vaan rentoutua ja nauttia merestä ja maisemista. Yks päivä omistettiin vaellukselle Butreen ja takas. Varmaan yksiä lempparipaikkoja Ghanassa nämä molemmat kylät.

Meidän huone taustalla







Butre:



Meiän opas ruokailee. Banku and stew & rapu, jota meki maistettiin.

Spontaanilta jokiajelulta, joka tehtiin Butressa.


Matkalla takas Busuaan.



Fourth stop: Cape Three Points (Ghanan ja koko Länsi-Afrikan eteläisin kärki) 22.-23.4

Samalla myöski eteläisin paikka maailmassa missä oon tähän mennessä elämää käyny. Ja uskomattoman kaunis sellanen. Varmaan lempparein paikka missä oon ikinä käyny tällä hetkellä. Itkettiin kaikki koska ei voitu jäädä sinne pidemmäksi aikaa. Ainut hetki millon piti kiirehtiä toiseen paikkaan. Ainut hetki ku oli aikataulu. Yks syy miksi se paikka oli niin ihana oli ehdottomasti meidän paikka missä oltiin yötä. Escape 3 points. Kaikki siellä oli ympäristöystävällishenkistä ja en tiiä. Niin kauniisti ja kekseliäästi tehty ja laitettu. Lasit oltiin tehty lasipulloista jotka oltiin katkastu, rännit muovipullojen suista, vessat toimi kompostointisysteemillä jne. Paikka oli myös hiljanen keskellä mettää, ranta ja vesi oli ilman roskia ja henkilökunta oli ihan supersuper ystävällinen ja kiva. Plus ne suojeli kuoriutuvia kilpikonnia 💚
meiän dormitory ulkoa

ja sisältä



Käveltiin muutama kilometri Escapesta majakalle ja eteläisimpään pisteeseen

Vanha majakka


The point.

Opas chillaa.
Omilla hiuksilla on vahva tahto...


 
Majakan huipulla





Ne järjesti siellä illalla meille ja parille muulle seuraavana aamuna lähtevälle bonfire hengailutki!!


Sitte alkaaki seuraava viikko ja siitä kerron seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti