Mun näkemyshän ghanalaisesta ruoasta ei oo ihan se kaikista autenttisin, koska oon kasvissyöjä ja täällä kuitenki syödään lihaa ja kalaa. Ei kuitenkaan läheskään niissä määrin mitä Suomessa esim. yhellä aterialla syödään. Lisäksi en vaan yksinkertasesti pysty syömään samallalailla tulista ruokaa mitä täällä tyypit syö. Mun tulisuuden sietokyky on ehottomasti nyt korkeemmalla, mutta raja tuli silti kyllä vastaan. En esim. syö koulussa tarjottavaa stewtä enkä myöskään kadun varsilta ostaessa ja aina kun jotain "streetfoodia" ostan, pitää mainita että no pepper.
"Mempee meat, mempee fish, mempee pepe", on se peruslitania mitä hoetaan aina ku ostetaan kaduilta ruokaa (Mempee tarkottaa siis 'ilman' ja taaski oon aika varma että toi ei oo oikea kirjotusasu). Kaikki me kolme siis satutaan olemaan kasvissyöjiä, mikä on tosi kätevä juttu myöski sen kannalta että täällä kotona meille ei tartte kokata illallisella miljoonaa eri ruokaa.
Varsinaisia riisi dishejä on siis kuitenki:
- jollof rice
- rice balls
- fried rice
Jollof rice (thanks google kuvasta) |
Joskus ollaan tosi luovia.... |
Keitettyä jamssia ja vihannes stew |
Redred |
Fufu (thanks google kuvasta taas) |
Yks asia mikä on alkanu pikkuhiljaa jopa ärsyttään ruoissa täällä on se, että jokaikiseen paikkaan tungetaan sipulia. Sipuli on ihan ok, mutta 4kk jälkeen ku sitä on jokasessa ruoassa niin ei hirveesti enää inspaa.
Snackkejä (mitä on tosi vähän täällä) mitä me täältä ostetaan, on paahdetut maapähkinät ja muut pähkinäjutut, shortbread (semmosia normi yksinkertasia pikkuleipiä) ja plantain chips jotka on ihan sairaan hyviä!! Joskus tulee myös pilattua hampaita sugarcanella eli sokeriruo'olla 😉.
groundnuts |
Ja vettähän juodaan näistä muovipusseista, jos en oo jo maininnu aikasemmin! 😄 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti